Sporten en spelen

Op basisschool De Draaiende Wieken hebben we oog voor meervoudige intelligentie bij kinderen. Dat betekent dat we kinderen de mogelijkheid willen geven om zich zo breed mogelijk te ontwikkelen. In dit kader werken we vaak samen met de sport -en muziekverenigingen uit het dorp.

Daarnaast bieden we de kinderen tijdens de pauzes veel mogelijkheden om te sporten en te spelen. Zo is één speelplaats ingericht als spelspeelplaats. Op deze speelplaats staan diverse klim -en duikelrekken. Daarnaast is er met belijning een "atletiekbaan" aangebracht, waarop de kinderen kunnen sprinten, estafettevormen kunnen doen, maar ook steltlopen of skippyballen is mogelijk.

Ook is er een sportspeelplaats, waar de kinderen van de middenbouw en van de bovenbouw op allerlei veldjes kunnen sporten. Middels belijning op de speelplaats hebben we naast een pannakooi (waarin de kinderen 2 tegen 2 kunnen voetballen) nog andere velden gemaakt, waarop de kinderen kunnen trefballen, handballen, voetballen, basketballen etc.

Er is een schema gemaakt, waardoor de kinderen precies weten in welke pauze ze welke

sport kunnen doen. We merken dat het aanbieden van veel sport -en spelmogelijkheden het "op een prettige manier met elkaar omgaan" bevordert. Dit "op een prettige manier met elkaar omgaan" is één van de hoofdregels van onze school, naast "op een correcte manier met elkaar omgaan". De kinderen leren zo ook in de vrije situatie (spelsituatie) respectvol naar elkaar toe te reageren.